Huwelijksreis naar Bali – reisverhaal van Lisa

Life, religion, and art all converge in Bali. They have no word in their language for ‘artist’ or ‘art.’ Everyone is an artist.

Anais Nin

Voor onze huwelijksreis gingen wij naar Bali. Wat een onvergetelijke reis. Bali staat bekend om zijn Yoga retreats, lekkere restaurants en rijstvelden maar het eiland heeft nog zo veel meer te bieden! Onze reis begon in Ubud, dit is een plaats in het midden van het eiland en wordt beschouwd als het culturele centrum. Een echte oase van sfeer, rust, Balinese cultuur en tradities.

Wat zeker doen in Ubud

Als je naar Ubud wil gaan, ga je best minimaal 4 dagen, langer is zeker geen straf, want er is zoveel leuks te doen.

Tegalalang rijstterassen

is één van de populaire bezienswaardigheden in de omgeving van Ubud dus als je voor alle drukte wilt zijn, kun je het best vroeg in de ochtend gaan.

Monkey Forest Ubud

Hou je van aapjes? Dan moet je zeker eens naar het Monkey Forest gaan. Het is een beschermd natuurgebied en bestaat uit een dicht bos. Een toegangskaartje kost je ongeveer omgerekend 1 Euro. Hier liggen ook 3 tempels, want apen en het bos spelen een heel belangrijke rol in het spirituele leven van de lokale bewoners.

De watervallen rondom Ubud

Hier zijn erg mooie watervallen die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Mijn favoriet was Tegenungan Waterfall. Kanto Lampo Waterfall en Tibumana waterfall zijn iets minder drukbezocht maar zeker ook de moeite waard om eens te bezoeken.

Wat ook zeker de moeite is om te bezoeken zijn de tempels in de omgeving van Ubud. En uiteraard genieten van het enorm lekkere en goedkope eten.

Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Daarna reisden we door naar Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Twee kleine paradijselijke eilanden die net onder Bali liggen en die je gemakkelijk kan bereiken met de boot. Hier vind je prachtige stranden, kliffen, en vooral een enorm relaxte sfeer. Ideaal om te ontspannen. Als laatste keerden we terug naar Bali om nog even te verblijven in Uluwatu. Dat ligt helemaal in het Zuiden van Bali. Daar vindt je hippe restaurantjes, leuke feestjes en prachtige stranden, enkele zijn:

Nyang Nyang Beach:

Je moet wel even klimmen en klauteren om dit mooie strand te bereiken maar het voordeel is dat je het dan ook helemaal voor jezelf hebt!

Bingin Beach:

Dit is een prachtig strand. Het is ruim, met helder water en een aantal leuke restaurantjes.

Dreamland Beach:

Een groot strand met ligbedjes

Suluban Beach:

Dit kleine strand bestaat uit enkele baaitjes, verscholen tussen de rotsen. Je bereikt dit strand door bij Single Finns naar beneden te lopen. Hier zal je veel surfers vinden.

Voel je de reiskriebels al komen, contacteer me dan gerust vrijblijvend en vertel me jouw plannen.